Norsk  Svenska  Norsk

 

Gran Canaria reiser

Velg fly og hotell

     


Startside

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Mogan
 Puerto Nieves
 Puerto Rico
 San Agustin


Kart

Attraksjoner

Topp10 strender

Hoteller

Vær og klima

Billeie

 

 

 

Gran Canaria

Gran CanariaGran Canaria er nordmenns favoritt i vinterhalvåret. Kombinasjonen av relativt kort flytid og et deilig subtropisk klima trekker hvert år mer enn 100.000 nordmenn til øya.

Gran Canaria er den tredje største av de sju kanariske øyene. De fleste av øyas ca. 830.000 innbyggere bor i hovedstaden Las Palmas som med sine flotte strender, moderne kjøpesentre og gode restauranter er et opplagt valg for en storbyferie.

I tillegg til Las Palmas er det mange andre muligheter for adspredelse fra strandlivet på Gran Canaria. Lei en bil og kjør en tur opp i fjellene til betagende landsbyer som Teror, Arucas og Firgas. Nyt en dag i blomster- og dyreparken Palmitos Park, eller ta barna med til Gran Canarias største badeland, Aqualand. For golfinteresserte er det også flere muligheter til å kjøpe en green fee.

De fleste gode strendene på Gran Canaria ligger ved feriebyene, men det er mulig å finne gode alternativer rundt omkring på øya. Tre av de beste strendene er Las Canteras i Las Palmas, ørkenstranden Maspalomas ved Playa del Inglés og den utrolig flotte stranden Amadores ved Puerto Rico.

Når sulten melder seg er det naturligvis rikelig med restauranter. Mange serverer internasjonale retter, men det er verdt å prøve de lokale spesialitetene. Mest kjent er papas arrugadas (rynkede poteter) som serveres med forskjellige fargerike mojos (sauser). Fisk spiller en stor rolle på de kanariske øyene og to typiske fiskeretter er caldo de pescado (fiskesuppe) og vieja sancochada (fiskestuing).

Gran Canarias feriebyer ligger hovedsaklig i den sørlige delen av øya hvor det er flest soltimer. De klassiske feriebyene er Playa del Inglés og Puerto Rico, men det er nyere alternativer som Playa Taurito, eller Meloneras som med sine mange femstjerners hoteller, kasino og flotte golfbaner raskt har blitt den mest eksklusive feriebyen på Gran Canaria.

Se alle feriebyerne på dette Gran Canaria kart.


Billeje på Mallorca

Billeje på Gran Canaria
Lej en bil under hele opholdet eller lej den blot nogle få dage. Uanset, så er en tur op i bjergene til de idylliske bjerglandsbyer med masser af farvestrålende pelargonier og bouganvillaer en fantastisk tur.

Hvis du vil leje en bil på Gran Canaria, så læs nogle gode tips til billeje på Gran Canaria.

 

Golf på Gran Canaria
Golf entusiaster kommer til deres ret på Gran Canaria, der byder på ikke mindre end syv golfbaner, herunder Spaniens ældste. Den ligger
oppe i bjergene, lige ved siden af det fantastiske vulkankrater Caldera de Bandama.

En anden spektakulær golfbane er Campo de Golf de Maspalomas lige op til Maspalomas ørkenen.


Hoteller på Gran Canaria
De fleste som reiser til Gran Canaria har bestilt reisen hos et charterselskap, som for eksempel Apollo eller Ving.

Flere booker dog flybilletter og hotell selv. Det er litt mer arbeid med det, men det kan være mye penger å spare, samt mer fleksibilitet med reisedatoene. Følg linken nedenfor og bli guidet til noen av de beste hotellene på Gran Canaria.

Mer om hoteller på Gran Canaria.

  ClubHotel Riu Vistamar

Attraksjoner og aktiviteter
Det er mye å se på Gran Canaria. Palmitos Park er den mest populære park med mange dyr, blomster og papegøye show. Det er noe for hele familien.

Det finnes også flere vannparker. Aqualand i Maspalomas er den største. I Maspalomas ligger også fornøyelsesparken Holiday World.

Mer om attraksjoner og aktiviteter.

  Attraksjoner på Gran Canaria

Været på Gran Canaria
Gran Canaria har et subtropisk klima som gir fint vær hele året. Spesielt sør på øya, hvor man kan nyte mere enn 300 soldager i året. Det er også derfor alle feriebyer ligger sør på Gran Canaria.

Temperaturen holder seg veldig jevn gjennom året, med et gjennomsnitt på fra 26º til 28º om sommeren og 22º til 24º i vintermånedene.

Les mer om været på Gran Canaria.

  Gran Canaria vær og klima

Idylliske fjellandsbyer
Gran Canaria er mye mer enn Las Palmas og turistbyene ute ved kysten. Inne på øya er det flere vakre fjellandsbyer som vitner om livet på øya i fortiden.

Flere av disse byene er restaurerte og fremstår utrolig flotte. Det gjelder også fjellandsbyen Teror, som ble erklært som et nasjonalt monument i 1979.

En annen vakker fjellandsby er Arucas tett ved Las Palmas. En tredje er vannbyen Firgas.

  Teror
 

 

   
 

Privacy policy